Suprataxarea contractelor de munca part-time

Incepand din August 2022 Contractele de munca part-time pentru persoanele care, cu toate contractele cumulate, nu au cel putin salariul minim pe economie se vor plati CAS si CASS la echivalentul salariului minim pe economie.

Diferenta dintre costul cu CAS si CASS pentru contractul part time si costul pana la CAS si CASS echivalent salariului minim pe economie este un cost suplimentar al angajatorului.

Cu alte cuvinde - daca un angajat are un contract part timpe pentru care castiga brut doar 1.500 RON si nu 2.550 RON atunci angajatorul va plati CAS si CASS aferent brutului real al angajatului dar in plus va plati si CAS/CASS pentru diferenta dintre salariul de 1.500 RON si 2550 RON.

Daca insa salariatul are mai multe contracte part-time care impreuna fac salariul minim brut pe economie atunci Angajatorul nu mai are aceasta cheltuiala suplimentara.

Pentru ca angajatorul sa nu aiba aceasta cheltuiala suplimentara trebuie sa se completeze si sa se pastreze formularul Declaratie contracte part-time.

Va rugam descarcati formularul - completati datele angajatului si scanati documentele semnate in fiecare luna in Keez > Salarizare > Documente, pentru fiecare dintre salariati.