Optiuni in meniul Factura

imagine

Valideaza/Deblocheaza

Valideaza transforma factura dintr-o ciorna/factura pro-forma intr-o factura fiscala.

Factura va aparea in setul de documente al firmei si se va inregistra imediat in contabilitate.

Butonul Valideaza se va transforma in Deblocheaza.

Butonul Deblocheaza se poate utiliza atunci cand este nevoie de o modificare a facturii.

Aceasta optiune nu functioneaza pentru lunile din urma, care au fost deja raportate.

Anuleaza

Anuleaza

Uneori se intampla sa nu fie acceptata factura, sa nu fie corecta sau sa fie incompleta.

Daca factura este deja validata, nu-i nicio problema, se poate anula. Anularea nu are niciun fel de consecinte asupra contabilitatii. Documentul va aparea totusi in lista de documente cu un „Watermark” cu textul „Anulata” pentru ca aceasta factura este totusi declarata catre autoritati.

Sterge

imagine

Poti sterge ultima factura in lucru apasand butonul „Sterge”.

Daca exista facturi cu aceeasi serie si numere mai mari nu vei mai putea sterge factura. Va trebui sa o anulezi.

Storneaza

Storneaza

In anumite conditii (a trecut prea mult timp de la intocmirea facturii si aceasta a fost declarata catre autoritati ca factura valida) factura nu poate fi anulata.

In aceste cazuri aceasta factura se storneaza.

Stornarea unei facturi are ca efect crearea unei facturi similare cu factura originala, dar cu semn schimbat. Cantitatea va fi inversul cantitatii din factura originala.

Dupa stornarea unei facturi puteti sa creati o noua factura, prin copierea facturii originale sau creand o factura de la inceput.

Stornarea partiala

Pentru a face o stornare partiala va recomandam sa utilizati butonul „Copiaza” pentru a obtine mai intai o copie a facturii initiale.

Pentru a storna doar anumite articole de pe factura trebuie modificata cantitatea, in loc de cantitatea initiala trebuie trecut minus/- <cantitatea initiala>.

Articolele care nu se storneaza se sterg de pe noua factura.

Daca pe langa articolele stornate doriti sa adaugati alte articole atunci procedati ca la orice alta factura - adaugati un articol nou.

Copiaza

imagine

Pentru a genera mai repede facturile parte dintr-un contract, după ce creezi prima factură vei putea utiliza butonul „Copiaza”.

Nu îți rămâne decât să ajustezi detaliile pentru a crea o nouă factură.

Descarca

Descarca creeaza si descarca un fisier pdf cu factura. Documentul se pastreaza si in platforma, nu este nevoie sa il tipariti sau pastrati in alt fel.

Trimite

Trimite trimite prin email factura catre un reprezentant al clientului. Daca aveti deja reprezentatii creati, ii veti putea alege dintr-o lista. Puteti sa trimiteti si catre o adresa noua fara probleme.

Atentie! Daca clientul va apasa reply la mail-ul cu factura atunci mail-ul de reply se va trimite catre email-ul utilizatorului care a apasat „trimite”.

Exceptie la aceasta regula este situatia in care la Configurari/Email de facturare este completat un email generic de facturare al intregii companii. In aceasta situatie se facturile sunt trimise de pe acest email si toate reply-urile vor veni catre aceasta casuta de email.

Atentie, aceasta casuta trebuie sa fie corecta altfel reply-urile nu vor fi corecte.

Trimite - istoric

Trimite - Istoric arata un jurnal cu data si persoanele carora li s-a trimis o anumita factura.

eFactura

Acesta este meniul din care se pot gerera si depune automat eFacturi cu ajutorl Keez.

Daca nu aveti siguranta ca trebuie sa emiteti eFctur va rugam sa ne contactati in Connect/Admin.

Detalii suplimentare despre sistemul eFactura gasiti aici eFactura

Atasaza fisier

Functionalitatea de atasare fisier la factura aduce posibilitate ca fisierele care justifica valoarea facturata sa fie pastrate in Keez laolalta cu factura.

In acest meniu se poate apasa butonul „Ataseaza fisier” sau se poate face Drag-and-drop peste factura pentru a atasa fisierele.

Se pot atasa toate tipurile de fisier, cu mentiunea ca fisierele pdf (ca o facilitate suplimentara) se vor comasa cu factura la momemtul trimterii.

Astfel, cand trimteti o factura care are fisiere pdf atasate clientul va primi factura ca pagina 1 si toate atasamentele pdf, in ordine, ca pagina 2,3 etc.

imagine